Slik fungerer SCA – EUs nye krav til kortbetalinger

14. september 2019 er en viktig dato for e-handelen i Europa. Da innføres det nemlig et krav om kjøperen må verifisere alle betalinger på nett utenom noen få typer. Denne endringen er en del av arbeidet for å gjøre EU til et indre marked der de samme reglene gjelder for alle og der forbrukerbeskyttelse står sterkt. Kravet er en del av EUs andre betalingstjenestedirektiv (Payment Service Directive 2). 

Slik unngår du bedrageri på nett

Det finnes mange risikoer og mange legale krav i forbindelse med betalinger på nettet. En vesentlig fordel med å la en betalingsleverandør håndtere en nettbutikks betalinger, er at leverandøren ofte kun har fokus på nettop betalinger. 

Det største problemet i norsk e-handel og løsningen?

3D Secure, BankID, BankID på mobil, BankID App, svindel, konvertering, passordkalkulator. Dette er de ord og begreper vi får mest forespørsler og frustrasjon fra våre kunder og partnere. Jeg har derfor tenkt å prøve på å forklare litt hva, hvorfor og konsekvenser dette medfører og løsning.

Finnes det noen mulighet til å stenge av 3D-Secure og ta risikoen selv?

Kort har en dominerende stilling i e-handelsmarkedet og unike, gode egenskaper. Global dekning, velkjent og garantert betaling er noen av de positive egenskapene. Men den garanterte betalingen kommer med en bakside, nemlig 3D-Secure (3DS). Det innebærer at forbrukeren må identifisere seg på en av kortutsteders måter (for eksempel BankID), hvilket innebærer ekstrajobb og risiko for negativ påvirkning på konverteringen. Hos forbruker er 3DS mer kjent som MasterCard SecureCode og Verified by Visa.