Kan flere fysiske butikker øke netthandelen?

 

Stadig flere nettforhandlere velger å åpne fysiske butikker for å komme enda nærmere kunden. Ifølge Nets’ e-handelsekspert, Patrik Müller, har vi bare sett begynnelsen på en trend som vil endre måten vi handler på, og som vil knytte den digitale og den fysiske opplevelsen tettere sammen.

Forbrukeratferd og fremtidens netthandelstrender

 

Nordisk forbrukeratferd er i konstant endring. DIBS' e-handelsekspert Patrik Müller gir et innblikk i dagens så vel som fremtidens forbrukertrender.

Han mener at mennesker er late og redde. Det høres trist og pompøst ut, men faktisk forklarer det mange interessante aspekter ved forbrukeratferd. Bekvemmelighet er den viktigste grunnen til at vi handler på nettet, og vi setter derfor høye krav at e-handel skal være raskt og enkelt.

Mr. Big Spender - nettets storforbruker

Vil du tiltrekke storforbrukeren til nettbutikken din og konvertere han til kunde? Da krever det at du vet hvem storforbrukeren er, og hvordan forbrukeratferden hans ser ut online. Selv om mange tror at det er kvinner som shopper tonnevis av sko, så er det faktisk en mann som bruker flest penger på e-handel.

Menn vs. Kvinner - slik handler vi på nett

Den norske e-handelen når nye høyder i 2017, med en omsetning på intet mindre enn 100 milliarder kroner. Det er en stigning på 16% sammenlignet med 2016, og ser man tilbake 5 år er det en stigning på 103%. Tendensen kan ikke misforståes, og ser man på de forskjellige aldersgruppene er det heller ingen tvil - de fleste nordmenn handler på nettet.

Romjulssalg - en romjulsdrøm? Her er fem ting du må tenke på!

Med Black Friday og julehandelen i ryggen er det på tide å tenke på romjulssalget. Vi har tidligere tipset om hvordan man forbereder sin nettbutikk til Black Friday og optimeringstips til julehandelen. Essensen i begge innleggene er at det gjelder å henge seg på ettersom konkurrentene mest sannsynlig gjør det, men gjelder det for romjulssalget også? Mulig, men her kommer fem ting det kan være verdt å tenke over før du begynner:

Slik kommer vi til å netthandle i fremtiden

Den mobile revolusjonen har forandret mange bransjer, ødelagt enkelte virksomheter og skapt nye virksomheter og helt nye tjenester. Vår viktigste eiendel bærer vi nå alltid med oss, vi ser på mobilen hundrevis av ganger i løpet av en dag og pleier våre sosiale relasjoner via sosiale medier, oftest gjennom mobilen. Det er derfor ikke rart at e-handelen fra mobile enheter øker eksplosivt.

Hvordan optimere julesalget? Her får du fem tips!


Desember er godt i gang og julehandelen på nett har for lengst startet. Førjulstiden er en hektisk tid, og du som driver nettbutikk ser at ordrene hagler inn, kanskje står du ovenfor din beste desember noen sinne? Mange nettbutikker selger de samme produktene og det gjelder å ruste opp mot konkurransen, men hvordan skiller du deg ut i mengden slik at kundene velger nettopp deg? Her får du fem tips som optimerer julesalget i din nettbutikk.

Proffer på mobil e-handel – slik gjorde CBB Mobil A/S

Det er ingen tvil om at mange forbrukere handler via mobilen – faktisk så handler nesten halvparten av forbrukerne med mobilen i 2016. 48 prosent av nordmennene handler nå via mobilen. Dessverre kan vi også konstatere at nesten halvparten avbryter sine kjøp fordi at nettsiden ikke er mobiltilpasset. Her ser vi nærmere på en aktør som kan gi inspirasjon til å utvikle og øke den mobile e-handelen. CBB Mobil A/S ble lansert i 2001 og har vært eid av Telenor Group siden 2004 og selger mobilabonnement, mobilt bredbånd og mobiltelefoner. Alt salg kommer fra e-handel siden virksomheten er helt internettbaserte, derfor er en av de viktigste salgskanalene nettopp mobiltelefonen.

6 suksesstips til din nettbutikk

Lurer du på hvordan du kan optimere din nettbutikk?

Her er tipsene som løfter din nettbutikk til et nytt nivå. Er du ny i bransjen eller relativt ny anbefaler jeg at du leser dette nøye. 

Slik unngår du bedrageri på nett

Det finnes mange risikoer og mange legale krav i forbindelse med betalinger på nettet. En vesentlig fordel med å la en betalingsleverandør håndtere en nettbutikks betalinger, er at leverandøren ofte kun har fokus på nettop betalinger.