Onlinebetaling_Betalingsgateway 770x300

Noe av det første du må ta stilling til når du skal åpne en nettbutikk, er hvordan du vil motta betalinger. Uten en betalingsgateway kan ikke kundene betale på nettsiden din – og det er ikke spesielt gunstig for en nettbutikk.

En betalingsgateway er et system som muliggjør kundebetaling. Det fungerer som en kortterminal på nett.

 

Hvordan får jeg en betalingsgateway?

For å få en betalingsgateway må du ha en avtale med en betalingsleverandør. Du må bestemme deg for hvilke betalingsformer du ønsker i nettbutikken din, for eksempel, Visa, Mastercard, faktura, osv. Ut ifra dette mottar du en betalingsløsning fra en betalingsleverandør.

For å kunne motta betalinger i nettbutikken din, må du inngå en avtale med:

  • en betalingsleverandør
  • og en innløser

Noen betalingsleverandører kan hjelpe deg med innløsningsavtale også, slik at du kun trenger å inngå én avtale for å komme i gang.

På engelsk kalles en betalingsleverandør for «payment service provider» (PSP). Betalingsleverandøren skal levere den tekniske plattformen som gjør det mulig å motta betalinger – det vi kaller en betalingsgateway. I praksis er dette typisk selve betalingsvinduet i nettbutikken, der kunden taster inn opplysningene sine, og der utvekslingen av data foregår. DIBS er en betalingsleverandør.

En innløser er en finansiell partner som skal godkjenne nettbutikken din for mottak av kortbetalinger. Det er innløseren som overfører betalingen fra kundens bankkonto til nettbutikkens bankkonto. DIBS bruker primært Nets som innløser.

 

Å få en betalingsgateway er enklere enn du tror

Ifølge nettbetalingsrådgiver i DIBS, Nicolai Grønvold, blir mange nettbutikkeiere forvirret når de hører at nettbetaling består av to deler:

Nicolai Grønvold

«De fleste nettbutikkeiere vil selvfølgelig komme i gang med å motta betalinger med det samme. Det kan derfor virke demotiverende for noen når de hører at de først må søke om en avtale hos en innløser, men det er faktisk veldig enkelt: Jeg sender en link der nettbutikkeierne kan søke om en innløsningsavtale, og så kan de få en samlet betalingsløsning innen en ukes tid.

Jeg pleier å sammenligne en betalingsløsning med situasjonen i fysiske butikker, der DIBS er en slags kortterminal på nett, og Nets er den bakenforliggende finansielle partneren som godkjenner betalingen», forklarer  Nicolai Grønvold.

 

Du kan også få én samlet løsning

Hos DIBS trenger du ikke nødvendigvis å inngå en avtale med en innløser, understreker Nicolai Grønvold:

«For å gjøre det enklere for kundene våre har vi opprettet betalingsløsningen Easy, der vi både er betalingsleverandør og innløser. Dermed trenger ikke kundene våre å inngå mer enn én avtale med DIBS for å motta nettbetalinger. Enklere blir det ikke!»

Hvis du ønsker en samlet nettbetalingsløsning, kan du være i gang allerede i løpet av en uke. Kontakt oss på salg@dibs.no eller opprett en gratis testkonto.   

 

Lær mer om hvordan betaling på nett foregår og dine valgmuligheter ved å lese vår guide: Slik foregår betaling på nett.

DIBS Easy - Alt du trenger for å motta betaling på nett
Sepideh Majidzadeh

Sepideh Majidzadeh

Jeg jobber som markedansvarlig i DIBS, en del av Nets og blogger om netthandel. Send meg gjerne kommentarer, spørsmål eller tema du ønsker å lese mer om. Dersom du ønsker å være gjesteblogger kan du ta direkte kontakt med meg: smaji@nets.eu

Kommentarer