puzzle podium in 3d isolated over a white background-605068-edited.jpeg

Det er spesielt tre ting som er gode å ha i bakhodet før du starter nettbutikken din. De vil hjelpe deg til å ha det rette perspektivet på prosjektet.

  • Se på nettbutikken som en investering
  • Nettbutikken er bare et verktøy
  • Vurder å få hjelp utenfra
  1. Se på nettbutikken som en investering

Å starte en butikk på nettet kan være en veldig god idé, men husk at den samtidig er en utvidelse av bedriften din. Du må derfor se på dette som en investering som kommer til å ta tid og kreve hardt arbeid.

Finn tempoet som passer deg og din bedrift. Ta et skritt av gangen og begynn med et grundig forarbeid. Hva gjør andre selskaper som ligner ditt? Hvilke feil og suksesser kan du lære av dem? Allier deg med personer som har erfaring med å ta spranget fra fysisk butikk til nettbutikk, og skaff deg kunnskap.

 

  1. Nettbutikken er bare et verktøy

Det it-tekniske skal selvfølgelig understøtte nettbutikken på en positiv måte, men det er ikke avgjørende for om nettbutikken din blir en suksess. Det er bare et verktøy.

Det viktigste er at du har en visjon for nettbutikken din og en idé om hvordan du kan gjøre den personlig på samme måte som den fysiske butikken.

 

  1. Vurder å få hjelp utenfra

En del av utviklingen fra offline til online handler om å investere i nye ressurser i bedriften din. Du bør derfor vurdere hvor kreftene og talentene dine best kan brukes, og hvor det er nødvendig å hente hjelp utenfra. Det viktigste er at du har et realistisk syn på dine egne evner.

Du er ekspert i din egen bedrift og på flere områder kan du tilegne deg kunnskap. Men det er også en god idé å bruke dyktige leverandører som kan hjelpe deg.

 

Dette bør du gjøre:

  • Finn tempoet som passer deg best, og husk at det tar tid å etablere en nettbutikk med et stort og voksende kundesegment.
  • Lag en liste over butikker som ligner din egen og skriv hva de gjør bra og hva de gjør dårlig.
  • Vurder hvor du vil bruke egne krefter, og finn gode leverandører til resten. 
Les e-boken 10 steg til en god start
Sepideh Majidzadeh

Sepideh Majidzadeh

Jeg jobber som markedansvarlig i DIBS, en del av Nets og blogger om netthandel. Send meg gjerne kommentarer, spørsmål eller tema du ønsker å lese mer om. Dersom du ønsker å være gjesteblogger kan du ta direkte kontakt med meg: smaji@nets.eu

Kommentarer